9GAG: En app til å fylle tiden

9GAG ble lansert 28 april 2008 og er en nettbasert plattform med kommunikasjonsmuligheter mellom brukere. Appen er basert på at brukere laster opp bilder eller små videoer, som blir sett av andre brukere som kan kommentere og “upvote” på opplastingen. Etter at 9GAG ble lansert i 2008 har det grodd i popularitet. 9GAG hadde i desember 2015 164 millioner besøkende, i tillegg hadde de 31.2 millioner facebook likes, 8.34 millioner twitter følgere i 2017 og 32.8 millioner følgere på instagram i 2016. Grunnleggeren av appen er Ray Chan. han jobbet sammen med 4 andre personer på side prosjektet sitt. 9GAG startet som en nettside og ble senere en app.9GAG var den første bland 3 suksessfulle nettsider og apper som Ray chan har laget.  

9GAG var først og fremst et nettsted, men kom senere ut med en app for iOS og android i 2012. Appen er forenklet i forhold til nettversjonen, men har fortsatt alle av funksjonene. I de ulike seksjonene kan man bla seg nedover en evigvarende side fylt med alle slags bilder og videoer i form av “GIFs”. De tre hovedseksjonene er “hot”, “trending” og “fresh”. Mest brukt er “hot”-seksjonen, der alle bilder har et høyt antall “upvotes” noe som kan sammenliknes med facebooks “likes”. Man har også muligheten til å “downvote” (dislike), noe som sørger for at upassende eller kjedelig innhold aldri kommer seg til “hot”.

Navigasjonen er oversiktlig og tydelig. Man vet alltid hvor man befinner seg ved hjelp av den nederste menyen. Det er tydelige ikoner , som også viser hvor du er nå. Man er aldri lenger unna enn ett steg fra menyen. Teksten er sort på hvit, men man kan endre til “natt modus” i innstillingene, der det blir hvit på sort.

Det er mange forskjellige innstillinger for å bedre brukervennligheten. Blant annet rotasjonslås eller skroll med volumtastene. 

9GAG_settings
9GAG_nav

9GAG_settings29GAG_logo

 

Dett er 9GAG-logoen. Den er meget tydelig og godt gjenkjennelig med ett hvitt kubisk nitall på svart bakgrunn. Opprinnelig viste siden 9 “posts” av gangen og derav navnet 9gag. Slagordet for siden er “Go fun yourself”.

Personlig synes vi 9GAG gir en god brukeropplevelse og formidler innholdet på siden på en ryddig og bra måte. Man trenger ikke logge inn for å bruke appen, men man har flere muligheter hvis man velger å gjøre det, inkludert å se innlegg med sensitivt innhold. Siden bruker (desverre) reklame i form av bannere, noe man kan bli kvitt for 22.95kr ved å oppgradere til 9GAG-Pro.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: